TÜLOMSAŞ Gezisi

Dumlupınar Üniversitesi Simav Teknoloji Fakültesi'nde faaliyetlerini yürüten Simav Teknoloji Topluluğu'na kayıtlı İmalat ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri " Teknik Gezi " kapsamında Eskişehir'de bulunan TÜLOMSAŞ'ı ( Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii ) ziyaret ettiler. Ziyaret kapsamında "TÜLOMSAŞ Genel Müdür Danışmanı Ercan DEMİRCİ" ve "Dişli ve Tekerlek İmalat Fabrikası Müdürü Celal DEMİR" tarafından Lokomotiflerin montaj-demontaj fabrikası, motor fabrikası, elektrik makineleri fabrikası, dişli takım fabrikası gezildi. Bu esnada teknik bilgilerin yanı sıra raylı sistemler sektörünün ihtiyacı olan her türlü ürün ve hizmeti ileri teknolojik seviyeye nasıl taşıdıklarını/taşıyacakları üzerine bir söyleşi yapıldı. Daha sonra Devrim (ilk yerli otomobil) ve Karakurt (ilk yerli lokomotif) ziyaret edildi. Otomobil ile lokomotifin tarihinden ve öneminden bahsedildi. Öğrencilerin hem duysal hem görsel açıdan bu önemli teknik gezinin sonunda Simav Teknoloji Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Seçkin ARDA, Dumlupınar Üniversitesi adına yetkililere göstermiş oldukları yakın ilgiden dolayı teşekkür etti ve Ercan DEMİRCİ'ye günün hatırası olarak plaket verdi. Toplu hatıra fotoğrafının çekilmesi ardından ziyaret tamamlandı.

Etkinlik Tarihleri 27 Ekim 2016, Perşembe    |    Saat :09:00 - 15:00
Etkinlik Yeri TÜLOMSAŞ
Etkinlik Türü Gezi
Etkinlik Sahibi T.C. Dumlupınar Üniversitesi
Konuşmacılar Ercan DEMİRCİ, Celal DEMİR
03 Kasım 2016, Perşembe / 612 defa okundu.