T.C. KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ
TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ MEZUNLARI MÜHENDİS ÜNVANINI KULLANABİLECEKLER Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından gönderilen 08/07/2014 tarih ve 40513 sayılı yazıyla, Mühendislik Fakülteleri ve Teknoloji Fakülteleri bünyesinde bulunan ilgili mühendislik programlarının ve eşdeğer olduğu ilgili mühendislik programlarından mezun olan öğrencilerin mühendis unvanını kullanabileceklerine karar verildiği bildirildi. Simav Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer GAVAS Teknoloji Fakültesi mezunlarının mühendis ünvanını kullanabileceklerine ilişkin yaptığı değerlendirmede: “08/07/2014 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında; Danıştay İdari Davalar Kurulu'nun, Danıştay Sekizinci Dairesi'nin 2013/9785 Esas sayılı ara kararı ile ilgili; 24/07/2013 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulunda Üniversitelerarası Kurulu'nun görüşü alınmadan, Teknoloji Fakültesi ile Mühendislik Fakültesi bünyesinde yer alan aynı isimli mühendislik programlarının birbirleri ile eşdeğer olduğuna, Teknoloji Fakültelerinin Mühendislik programlarından mezun olanların da ilgili dalın Mühendisi ünvanını kullanacağına karar verildiğinden söz konusu kurul kararına ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verildiği dikkate alınarak, 27/03/2013 tarih ve 2013.23.5131 sayılı Yürütme Kurulu kararının iptal edilmesine karar verilmişti ancak öğrencilerimizi mağdur edebilecek bu durum giderilmiştir. 19/06/2014 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında konuya ilişkin Yürütme kuruluna verilen yetkiye dayanarak 43/b maddesi uyarınca, Üniversitelerarası Kurulun görüşü de dikkate alınarak, Mühendislik Fakülteleri ve Teknoloji Fakülteleri bünyesinde bulunan ilgili mühendislik programlarının eşdeğer olduğu ve ilgili mühendislik programlarından mezun olan öğrencilerin mühendis ünvanını kullanabileceklerine karar verildiği belirtilmiştir. Dolayısıyla Fakültemizin her hangi bir mühendislik programından mezun olabilecek öğrenciler mühendis ünvanını kullanabileceklerdir,” dedi. SİMAV TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ BASIN TEMSİLCİLİĞİ
Simav Teknoloji Fakültesi ile Simav Orman işletme Müdürlüğünce ortaklaşa olarak Mühendis Ormanı oluşturmak amacıyla Muradınlar yerleşkesinde bulunan Simav Teknoloji Fakültesinin arka tarafındaki üniversite arazisine beş farklı türde toplam üç bin beş yüz adet ağaç dikimi şenliği yapıldı. Üniversitemiz Simav Muradınlar yerleşkesindeki Mühendis Ormanı ağaç dikim şenliğinde Simav Teknik Eğitim Fakültesi ve Simav Meslek Yüksek Okulu eğitim binalarının yapımında büyük katkıları bulunan Dr. Naci Eren, Simav Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Gavas, Dekan Yardımcısı Yrd. Doc. Dr. Alaattin Kaçal, Simav MYO Müdürü Doç. Dr. Rüştü Güntürkün, Simav Sağlık Hizmetleri MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Halil İsa Kuru, Simav Teknoloji Fakültesi, Simav MYO ve Simav Sağlık Hizmetleri MYO’da görev yapan öğretim elemanları ve idari personelin yanı sıra Simav Orman işletme Müdürü Osman Aksoy, Müdür Yardımcısı Meltem Avcı Metin, Söğüt Orman işletme Şefi Murat Yıldırım, Kınık Bölge şefi Özkan Erbaş, Alasöğüt Bölge şefi Gülnur Ertuğrul, üniversitede çalışan diğer personeller, Simav Teknoloji Fakültesi ve Simav MYO ve Simav Sağlık Hizmetleri MYO’da öğrenim gören öğrenciler ve ormancılar katıldı. İlk ağacı Dr. Naci Eren dikti. Ardından ağaç dikimine devam edildi. Mühendis Orman alanına bin adet fıstık ağacı, bin adet karaçam, bin yüz adet sedir ağacı, iki yüz adet dışbudak ve iki yüz adet de katalpa (catalpa)- kurt yemeyen veya sigara ağacı olarak ta bilinmekte olan katalpa - ağacı dikildi. Simav Teknoloji Fakültesi dekanı Prof. Dr. Muammer Gavas, ağaç dikim şenliği ile ilgili olarak yaptığı açıklama da “İnsan fıtratını inkâr edemiyor. İnsan fıtratında ev olacak altından sular akacak. Bütün bunlar yaratılışta var. Cenabı hak bu dünyayı bizim için yaratmış. Her şey bizim elimizde. Güneşte bizim için ayda bizim için, sularda bizim için. Yani her şey bizler için. Ama biz insanoğlu maalesef bunu iyi kullanamadığı zaman kirletiyoruz. Bize ödünç olarak verilenleri biz kirletiyoruz. Bununda telafisi mümkündür. İşte bugün yaptığımız fidan dikimi faaliyetleri gibi etkinliklerle kirlettiğimiz dünyayı yeniden canlandırmaya, yeniden yaşanabilir hale getirmeye çalışıyoruz” dedi. Dekan Gavas, Mühendis Ormanı oluşmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
DEKANIMIZIN MESAJI Sevgili Öğrenciler; Türkiye’de yeni kurulmakta olan Teknoloji Fakültelerinden Simav Teknoloji Fakültesine hoş geldiniz.Bilindiği gibi mühendislik fakülteleri, bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’mizde de değişik alanlarda faaliyet gösteren sektörlerin ve sanayi kuruluşlarının ihtiyacı olan mühendislerin yetiştirilmesi sorumluluğunu üstlenmiştir. İş dünyası yetkililerinin talepleri dikkate alındığında; uygulamanın bizzat içinde olacak veya yönetecek mühendislere kesin ihtiyaç olduğu gerçeği ortaya çıkmaktadır. Bunun sonucu olarak da uygulamayı bilen mühendislere olan ihtiyaç gün geçtikçe artmaktadır. İşte bu ihtiyacı karşılamak amacıyla Teknoloji Fakülteleri kurulmuştur. Hedefimiz; bu Fakültelerde modern bilim ve teknoloji ile bütünleşmiş, güçlü teorik bilgilerini pratik ile desteklemiş, hedefleri olan, ulusal ve uluslararası düzeyde rekabet edebilecek mühendisler yetiştirmektir. Bu itibarla bu fakültelerin, ülkemizin uygulamaya yönelik gerçek ihtiyaçlarını karşılayacağına inanmaktayız. Fakültemiz MF-4 puanını esas alarak, Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarından ve diğer Liselerden olmak üzere iki grup öğrenciyi kabul etmektedir. Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarından gelen öğrencilere bir yıl fen dersleri ağırlıklı bilimsel hazırlık programı uygulanmakta ve başarılı olanlar mühendislik eğitimine başlamaktadır. Fakültemizde normal mühendislik derslerinin yanı sıra çok sayıda laboratuar ve atölye uygulamalı dersler ile zorunlu staj çalışması vardır. Bunlara ilave olarak öğrenciler 7. Dönemi, tamamen işletmelerde/fabrikalarda gerçek üretim ortamlarında işyeri eğitimi alarak geçirmektedirler. Fakültemizi bitirenler öncelikle kendi alanlarında “Mühendis” unvanını alırlar. Daha sonra Yüksek lisans ve doktora eğitimlerini tamamlayarak akademisyenliğe devam edebilirler. Arzu edenler mühendislik eğitimlerini bitirdikten sonra eğitim fakültelerinden pedagoji eğitimi alarak Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarına öğretmen olarak atanabilirler. Bir ihtiyaçtan doğan bu fakültelerin dünyanın çeşitli ülkelerinde karşılıkları vardır. Farabi ve Erasmus programları gereğince Fakültemizde ulusal ve uluslararası düzeyde öğretim elemanı ve öğrenci değişimi yapmak mümkündür. Gelecekteki yılların ve yetişen mühendislerin ülkemizin kalkınmasına katkı sağlaması dileklerimle… Prof. Dr. Muammer GAVAS
Merhum Dr. İbrahim Naci EREN, 02.07.1926 yılında Simav’da doğmuş, ilk ve ortaokulu Simav’da, Liseyi Kütahya Lisesinde, Üniversiteyi İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinde bitirmiştir. Türkiye sevdalısı, Simav sevdalısı ve eğitim sevdalısı olan bu hayırsever, daha sonra Amerika Birleşik Devletlerine giderek orada yaklaşık 60 yıl doktorluk mesleğini icra etmiştir. Varlıklı bir kişi olmasına rağmen basit bir hayat yaşamış; adeta dişinden arttırarak, tırnağıyla kazıyarak biriktirdiklerini -başka bir deyişle hayatının kazancını- eğitime, Simav Teknoloji Fakültesinin yapılmasına harcamıştır. Eğitimle, Fakülte ile o kadar bütünleşmiştir ki, eşinin ve kendisinin kendi ismiyle müsemma “Dumlupınar Üniversitesi Simav Dr. İbrahim Naci EREN Yerleşkesi”ne defnedilmesini istemiş, bu talebi Bakanlar Kurulu Kararıyla uygun görülmüştür. 20 Ekim 2016 Perşembe günü saat 00.30’da kendi evinde vefat etmiş ve Fakülte bahçesinin mutena bir yerine defnedilmiştir. Hayırsever Dr. İbrahim Naci Eren’in İlçemize Kazandırdığı Eğitim Hizmetleri Şunlardır; Simav’ın Hisarardı Mahallesinde Annesi Mahmure Gülizar EREN adına 20 derslikten oluşan 500 öğrenci kapasiteli ilköğretim okulu yaptırmıştır. Muradınlar Mahallesinde Dumlupınar Üniversitesi Simav Teknoloji Fakültesi ve Simav Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin eğitimi için 16 derslikten oluşan eşi Müfide EREN Eğitim Bloğunu yaptırmıştır. Muradınlar Mahallesinde Dumlupınar Üniversitesi Simav Teknoloji Fakültesi ve Simav Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin eğitimi için 14 derslikten oluşan ikinci eğitim bloğunu kendi adına yaptırmıştır. Muradınlar Mahallesinde Dumlupınar Üniversitesi Simav Teknoloji Fakültesi Dekanlık binasının yapımında büyük katkı sağlamıştır. Simav Meslek Yüksekokulu Organik Tarım Programı öğrencilerinin uygulama eğitimleri için 500 m2’lik alana sahip cam sera yaptırmıştır. Her yıl birçok öğrenciye eğitim bursu vererek yükseköğrenim öğrencilerine destek olmuştur. Muradınlar Mahallesinde Dumlupınar Üniversitesi Simav Teknoloji Fakültesi Müderris Müftü Hacı Mehmet Arif EREN Eğitim Bloğunu yaptırmıştır.
No current announcements.
14 November 2024, Thursday - read by 33 persons.
Kütahya Dumlupınar University hosted the Exhibition of Works of Turkish-Hungarian Artists and the International Symposium on Turkish-Hungarian Relations 100th Anniversary within the scope of 2024 Turkey - Hungary Cultural Year events.
13 November 2024, Wednesday - read by 34 persons.
Kütahya Dumlupınar University started to organize activities on ‘Ways to Protect Mental Health and Resources for Combating Addiction’ and ‘Promoting Healthy Living and Infectious Diseases’ to help students protect their physical and mental health.
10 November 2024, Sunday - read by 29 persons.
A commemoration ceremony was held at Kütahya Dumlupınar University for the 86th anniversary of the departure of Gazi Mustafa Kemal Atatürk, the founder of the Republic of Turkey.
23 October 2024, Wednesday - read by 47 persons.
Within the scope of the 2024 Turkey-Hungary Cultural Year, our university organized an exhibition titled ‘Art for a Century of Friendship’ at the Kütahya Kossuth Museum.
20 October 2024, Sunday - read by 57 persons.
The illustrative painting exhibition titled ‘Türkiye-Tunisia Common Heritage Route’, organized by Kütahya Dumlupınar University and Tunis Yunus Emre Institute with the support of the Embassy of Tunisia in Türkiye was opened in the city of Susa.
12 October 2024, Saturday - read by 44 persons.
The VIII International Symposium on Spiritual Psychology was held at Kütahya Dumlupınar University in cooperation with Erciyes University.