Fakültemizi Yeni Kazanan Öğrencilere Oryantasyon Programı Düzenlendi

Fakültemiz Makine Mühendisliği ve Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümlerine yerleşerek kayıt yaptıran birinci sınıf öğrencilerimize yönelik oryantasyon programı 20.10.2021 tarihinde Sayın Rektör Yardımcımız ve Dekanımız Prof. Dr. Muammer Gavas’ın teşrifleri ile Fakültemiz konferans salonunda gerçekleştirilmiştir.

Fakültemizi yeni kazanan öğrencilerimize fakülte imkanları anlatılarak tanıtım gerçekleştirilmiştir. Dekanımız Sayın Prof. Dr. Muammer Gavas gençlerimizle deneyimlerini paylaşarak onların beklentilerini ve isteklerini dinlemiştir. Simav Teknoloji Fakültesi olarak büyük bir aile olduğumuzu belirten Sayın Prof. Dr. Gavas her zaman öğrencilerimizin yanında olduğumuzu ve önlerinde bulunan eğitim öğretim hayatlarında desteklerini esirgemeyeceklerini belirtmiştir. Ayrıca Teknoloji Fakültesini kazanmanın bir ayrıcalık olduğunu belirten Sayın Prof. Dr. Gavas Mühendislik Fakültesi ile Teknoloji Fakülteleri aynı eğitim ve öğretim müfredatına sahip olduğunu fakat, Teknoloji Fakülteleri öğrencileri ek olarak her yarıyılda uygulama dersleri aldıklarını belirtmiştir. Ayrıca, öğrencilerimizin endüstri staj uygulamasının yanı sıra, 8 yarıyıllık eğitim-öğretim süresinin 1 yarıyılı iş yeri eğitimine tabii tutulduğunu ve Teknoloji Fakültesi’nin amacının, sektörün ihtiyacına yönelik olarak ‘teorik bilginin yanı sıra uygulama becerisine sahip nitelikli mühendisler yetiştirmek olduğunu söylemiştir. Bu doğrultuda teknoloji fakültelerinde mühendislik fakültelerinde uygulanan müfredatın aynısı uygulanmakta ve ilave olarak teknoloji fakültesinde uygulama becerisinin arttırılmasına yönelik iş yeri eğitimi ve yaz stajları yer aldığına değinmiştir.

Oryantasyon eğitimin sonunda öğrencilerimize ikramda bulununmuş ve iyi dilek temennileri sunulmuştur.

Son Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2021, Salı