2021-2022 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Akademik Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

Teknoloji Fakültesinde Akademik Genel Kurul Toplantısı yapıldı.

Her bahar ve güz dönemleri başında geleneksel olarak yemekli düzenlenen Akademik Genel Kurul Toplantıları 2021-2022 öğretim yılı Bahar Dönemi için 23 Şubat 2022 Çarşamba günü gerçekleştirildi.

Öğretim Elemanlarının katılımıyla gerçekleşen öğle yemeğinden sonra Fakültede toplantı gündemine geçildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Dumlupınar Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Simav Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer GAVAS:

“Toplantıda 2021-2022 eğitim öğretim yılının güz dönemi değerlendirildi. Bahar dönemi hazırlıkları gözden geçirildi, 2022-2023 eğitim öğretim yılının planlamaları yapıldı. Bilindiği gibi YÖK tarafından bu öğretim yılında Fakültemizin Makine Mühendisliği Bölümüne 20, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümüne 40 kontenjan verilmişti. Fakültemizin bu bölümlerine sadece ÖSYM sınavı ile öğrenci alınmamaktadır. Bunun dışında Yatay Geçiş, Merkezi Yerleştirme Puanıyla Yatay Geçiş, Özel Durumlarda Yatay Geçiş, Dikey Geçiş, Mühendislik Tamamlama ve Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı ile öğrenci alınmaktadır. Bu şekilde gelen ve bölümlerimize kaydolan 1. sınıf öğrenci sayıları YÖK tarafından bölümlerimize verilen kontenjanı aşmış durumdadır. YÖK tarafından verilen kontenjanlar Makine Mühendisliği için 20, Elektrik-Elektronik Mühendisliği için 40 iken, halen Makine Mühendisliği Bölümü 1. Sınıfta 24, Elektrik-Elektronik Mühendisliği 1. sınıfta 57 kayıtlı öğrencimiz bulunmaktadır. Fakültemizde lisans öğrenci sayısı 506, İleri Teknolojiler Anabilim Dalında Yüksek Lisans yapan öğrenci sayısı 77 olmak üzere toplam 583 öğrenci öğrenim görmektedir. Yemekhane ve konferans salonu ihtiva eden binamızın yapım çalışmaları devam etmektedir” dedi.

Son Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2022, Perşembe