İbrahim Naci Eren Mezarı Başında Anıldı

İlçemizde eğitime katkıda bulunan hayırseverler denilince ilk akla gelen insanlardan olan ve kendini Simav’ın üniversite kenti olmasına adayan merhum Dr. İbrahim Naci Eren'in vefatının 6. yıl dönümünde yerleşkemizde bulunan mezarı başında anma etkinliği düzenlenmiştir. Merhum Dr. İbrahim Naci Eren uzun süre Amerika Birleşik Devletlerinde doktor olarak görev yaptığı sürede yapmış olduğu birikimlerini adının da verildiği Dr. İbrahim Naci Eren yerleşkesinde eğitim blokları yapımı sırasında ve öğrencilere eğitim bursları vermek üzere seferber etmiştir.  Kendini eğitime adayan Dr. Eren’in naaşı 6 yıl önce Bakanlar Kurulu kararıyla ömrünün son yıllarını adadığı ve içerisinde Simav Teknoloji Fakültesi ve Simav Meslek Yüksek Okulu’nun bulunduğu Dr. İbrahim Naci Eren Yerleşkesine defnedilmiştir.

Anma töreni Kaymakamımız sayın Bünyamin KARALOĞLU, belediye başkan yardımcımız sayın Ahmet SÖNMEZ, ilçe müftümüz sayın Hasan SERÇE, Simav Ticaret ve Sanayi Odası başkanı sayın Şeref KAZCIOĞLU ile Simav Teknoloji Fakültesi ve Simav Meslek Yüksek Okulu yöneticileri, akademik ve idari personelin iştirakları ile gerçekleştirilmiştir. Anma töreninde merhum Dr. İbrahim Naci Eren ve eşi merhume Müfide Eren'in kabri başında Yasin-i Şerîf okunmuş ve dualar eşliğinde anılmıştır. Ayrıca yerleşkemizde bulunan mescitte Cuma Namazı öncesinde merhum ve merhume için Kur'an-ı Kerîm okunmuştur.

Anma törenini müteakip lokma dağıtılmıştır. Lokma ve çay eşliğinde yöneticilerimiz, İlçemiz ve yerleşkemiz ile ilgili istişarelerde bulunmuştur. Ardından dekan yardımcılarımız Dr. Öğr. Üyesi Mustafa TOSUN kaymakamımız Bünyamin KARALOĞLU'na, Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Halil BAŞBOĞA ise ilçe imüftümüz Hasan SERÇE'ye Dr. İbrahim Naci EREN'in hayatını anlatan kitabı hediye etmiştir.

Değerli yöneticilerimize fakültemiz ve yerleşkemiz için bu anlamlı günde anma törenimize katıldıkları için şükranlarımızı sunarız.

Son Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2022, Cuma