DPÜ Muradınlar Yerleşkesinde 3500 Ağaç Dikimi Yapıldı

DPÜ Muradınlar Yerleşkesinde 3500 Ağaç Dikimi Yapıldı

Simav Teknoloji Fakültesi ile Simav Orman işletme Müdürlüğünce ortaklaşa olarak Mühendis Ormanı oluşturmak amacıyla Muradınlar yerleşkesinde bulunan Simav Teknoloji Fakültesinin arka tarafındaki üniversite arazisine beş farklı türde toplam üç bin beş yüz adet ağaç dikimi şenliği yapıldı.

Üniversitemiz Simav Muradınlar yerleşkesindeki Mühendis Ormanı ağaç dikim şenliğinde Simav Teknik Eğitim Fakültesi ve Simav Meslek Yüksek Okulu eğitim binalarının yapımında büyük katkıları bulunan Dr. Naci Eren, Simav Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Gavas, Dekan Yardımcısı Yrd. Doc. Dr. Alaattin Kaçal, Simav MYO Müdürü Doç. Dr. Rüştü Güntürkün, Simav Sağlık Hizmetleri MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Halil İsa Kuru, Simav Teknoloji Fakültesi, Simav MYO ve Simav Sağlık Hizmetleri MYO’da görev yapan öğretim elemanları ve idari personelin yanı sıra Simav Orman işletme Müdürü Osman Aksoy, Müdür Yardımcısı Meltem Avcı Metin, Söğüt Orman işletme Şefi  Murat Yıldırım, Kınık Bölge şefi Özkan Erbaş, Alasöğüt Bölge şefi Gülnur Ertuğrul, üniversitede çalışan diğer personeller, Simav Teknoloji Fakültesi ve Simav MYO ve Simav Sağlık Hizmetleri MYO’da  öğrenim gören öğrenciler ve ormancılar katıldı.

İlk ağacı Dr. Naci Eren dikti. Ardından ağaç dikimine devam edildi.  Mühendis Orman alanına bin adet fıstık ağacı, bin adet karaçam, bin yüz adet sedir ağacı, iki yüz adet dışbudak ve iki yüz adet de katalpa (catalpa)- kurt yemeyen veya sigara ağacı olarak ta bilinmekte olan katalpa - ağacı dikildi.

Simav Teknoloji Fakültesi dekanı Prof. Dr. Muammer Gavas, ağaç dikim şenliği ile ilgili olarak  yaptığı açıklama da “İnsan fıtratını inkâr edemiyor. İnsan fıtratında ev olacak altından sular akacak. Bütün bunlar yaratılışta var. Cenabı hak bu dünyayı bizim için yaratmış. Her şey bizim elimizde. Güneşte bizim için ayda bizim için, sularda bizim için. Yani her şey bizler için. Ama biz insanoğlu maalesef bunu iyi kullanamadığı zaman kirletiyoruz. Bize ödünç olarak verilenleri biz kirletiyoruz. Bununda telafisi mümkündür. İşte bugün yaptığımız fidan dikimi faaliyetleri gibi etkinliklerle kirlettiğimiz dünyayı yeniden canlandırmaya, yeniden yaşanabilir hale getirmeye çalışıyoruz” dedi.

Dekan Gavas, Mühendis Ormanı oluşmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Last Update Date: 26 July 2018, Thursday