Teknoloji Fakültesi Mezunları Mühendis Ünvanını Kullanabilecekler

Teknoloji Fakültesi Mezunları Mühendis Ünvanını Kullanabilecekler

 

TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ MEZUNLARI
MÜHENDİS ÜNVANINI KULLANABİLECEKLER

 

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından gönderilen 08/07/2014 tarih ve 40513 sayılı yazıyla, Mühendislik Fakülteleri ve Teknoloji Fakülteleri bünyesinde bulunan ilgili mühendislik programlarının ve eşdeğer olduğu ilgili mühendislik programlarından mezun olan öğrencilerin mühendis unvanını kullanabileceklerine karar verildiği bildirildi.

Simav Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer GAVAS Teknoloji Fakültesi mezunlarının mühendis ünvanını kullanabileceklerine ilişkin yaptığı değerlendirmede: “08/07/2014 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında; Danıştay İdari Davalar Kurulu'nun, Danıştay Sekizinci Dairesi'nin 2013/9785 Esas sayılı ara kararı ile ilgili; 24/07/2013 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulunda Üniversitelerarası Kurulu'nun görüşü alınmadan, Teknoloji Fakültesi ile Mühendislik Fakültesi bünyesinde yer alan aynı isimli mühendislik programlarının birbirleri ile eşdeğer olduğuna, Teknoloji Fakültelerinin Mühendislik programlarından mezun olanların da ilgili dalın Mühendisi ünvanını kullanacağına karar verildiğinden söz konusu kurul kararına ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verildiği dikkate alınarak, 27/03/2013 tarih ve 2013.23.5131 sayılı Yürütme Kurulu kararının iptal edilmesine karar verilmişti ancak öğrencilerimizi mağdur edebilecek bu durum giderilmiştir.

19/06/2014 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında konuya ilişkin Yürütme kuruluna verilen yetkiye dayanarak 43/b maddesi uyarınca, Üniversitelerarası Kurulun görüşü de dikkate alınarak, Mühendislik Fakülteleri ve Teknoloji Fakülteleri bünyesinde bulunan ilgili mühendislik programlarının eşdeğer olduğu ve ilgili mühendislik programlarından mezun olan öğrencilerin mühendis ünvanını kullanabileceklerine karar verildiği belirtilmiştir. Dolayısıyla Fakültemizin her hangi bir mühendislik programından mezun olabilecek öğrenciler mühendis ünvanını kullanabileceklerdir,” dedi.

 

 

SİMAV TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ BASIN TEMSİLCİLİĞİ

Last Update Date: 26 July 2018, Thursday