Dr. İbrahim Naci Eren

Merhum Dr. İbrahim Naci EREN, 02.07.1926 yılında Simav’da doğmuş, ilk ve ortaokulu Simav’da, Liseyi Kütahya Lisesinde, Üniversiteyi İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinde bitirmiştir.

          Türkiye sevdalısı, Simav sevdalısı ve eğitim sevdalısı olan bu hayırsever, daha sonra Amerika Birleşik Devletlerine giderek orada yaklaşık 60 yıl doktorluk mesleğini icra etmiştir. Varlıklı bir kişi olmasına rağmen basit bir hayat yaşamış; adeta dişinden arttırarak, tırnağıyla kazıyarak biriktirdiklerini -başka bir deyişle hayatının kazancını- eğitime, Simav Teknoloji Fakültesinin yapılmasına harcamıştır. Eğitimle, Fakülte ile o kadar bütünleşmiştir ki, eşinin ve kendisinin kendi ismiyle müsemma “Dumlupınar Üniversitesi Simav Dr. İbrahim Naci EREN Yerleşkesi”ne defnedilmesini istemiş, bu talebi Bakanlar Kurulu Kararıyla uygun görülmüştür. 20 Ekim 2016 Perşembe günü saat 00.30’da kendi evinde vefat etmiş ve Fakülte bahçesinin mutena bir yerine defnedilmiştir.

Hayırsever Dr. İbrahim Naci Eren’in İlçemize Kazandırdığı Eğitim Hizmetleri Şunlardır;

Simav’ın Hisarardı Mahallesinde Annesi Mahmure Gülizar EREN adına 20 derslikten oluşan 500 öğrenci kapasiteli ilköğretim okulu yaptırmıştır.
Muradınlar Mahallesinde Dumlupınar Üniversitesi Simav Teknoloji Fakültesi ve Simav Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin eğitimi için 16 derslikten oluşan eşi Müfide EREN Eğitim Bloğunu yaptırmıştır.
Muradınlar Mahallesinde Dumlupınar Üniversitesi Simav Teknoloji Fakültesi ve Simav Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin eğitimi için 14 derslikten oluşan ikinci eğitim bloğunu kendi adına yaptırmıştır.
Muradınlar Mahallesinde Dumlupınar Üniversitesi Simav Teknoloji Fakültesi Dekanlık binasının yapımında büyük katkı sağlamıştır.
Simav Meslek Yüksekokulu Organik Tarım Programı öğrencilerinin uygulama eğitimleri için 500 m2’lik alana sahip cam sera yaptırmıştır.
Her yıl birçok öğrenciye eğitim bursu vererek yükseköğrenim öğrencilerine destek olmuştur.
Muradınlar Mahallesinde Dumlupınar Üniversitesi Simav Teknoloji Fakültesi Müderris Müftü Hacı Mehmet Arif EREN Eğitim Bloğunu yaptırmıştır.

Son Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2021, Cumartesi