“Geleceğe Yön Veren” Uzmanlık Programları

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı (Milli Teknoloji Genel Müdürlüğü) tarafından Ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesi çalışmaları doğrultusunda ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağını yetiştirmek amacıyla Yapay Zekâ, Otonom Sürüş Teknolojileri ve Çip Tasarımı alanlarında eğitim programları hayata geçirilmiştir.

2024-2025 eğitim döneminde Yapay Zekâ Uzmanlık Programı ile birlikte Otonom Sürüş Teknolojileri ve Çip Tasarımı Uzmanlık Programları olmak üzere 3 odak alanda geliştirilmiş eğitim programları 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik olarak uygulanacaktır.

Yapay Zeka odak alanında Arçelik, Baykar, Cezeri, Havelsan, Huawei, Tübitak paydaşlığı ile Veri İşleme ve Entegrasyon Uzmanlığı Eğitimi, Otonom Sürüş Teknolojileri odak alanında Aselsan, AVL, Baykar, Fev Türkiye, Ford, Togg, Tübitak paydaşlığı ile Otonom Sistem Geliştirme Uzmanlığı Eğitimi, Çip Tasarımı odak alanında Ankasys, Electra IC, Elevation, Tütel,Yongatek paydaşlığı ile Sayısal Tasarım ve Doğrulama Uzmanlığı Eğitimi verilecektir.

Başvurular 26 Ağustos 2024’te başlamış olup 16 Eylül 2024 tarihinde sona erecektir.

Başvuru duyurusu ve şartlarına ulaşmak için tıklayınız.

04 Eylül 2024, Çarşamba / 107 defa okundu.