Teknoloji Fakültelerinde Akreditasyon: Süreçler, Deneyimler ve İyi Uygulamalar Çalıştayı

Fakültemizin de katılım gösterdiği Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesinin ev sahipliğini yaptığı “Teknoloji Fakültelerinde Akreditasyon: Süreçler, Deneyimler ve İyi Uygulamalar” Çalıştayı 16 Mayıs 2025 tarihinde gerçekleştirildi. Çalıştaya Fakültemizi temsilen Dekanımız Prof. Dr. Cafer Özkul, Dekan yardımcıları Doç. Dr. Vedat Taşdemir ve Dr. Öğr. Üyesi Şükrü Kitiş ve Fakültemiz Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Semra Durmuş Acer katıldı.
Gazi Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü ve Teknoloji Fakültesi iş birliğiyle “Teknoloji Fakültelerinde Akreditasyon: Süreçler, Deneyimler ve İyi Uygulamalar” başlıklı çalıştay düzenlendi. Rektör Yardımcıları; Prof. Dr. Hasan Tezer ve Prof. Dr. Serhat Karyeyen, Genel Sekreter Mustafa Afşar, Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Teknoloji Fakülteleri Dekanla
r Konseyi Başkanı Prof. Dr. Musa Atar, Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) Genel Sekreteri Serhan Başer, Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Gürcü Koç, farklı üniversitelerden gelen Teknoloji Fakülteleri dekanları, akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen çalıştayda, akreditasyon süreçleri çok yönlü olarak ele alındı.
Çalıştay, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğrencileri İsmetcan Egeze, Mustafa Salih Açan ve Berat Sercan As’ın sunduğu müzik dinletisi ile başladı. Müzik dinletisinin bitiminde, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Tezer ve Prof. Dr. Serhat Karyeyen öğrencilere teşekkür belgesi takdim etti.
Program, açış konuşmaları ile devam etti. “Şahsım, fakültem ve dekanlık konseyi adına hoş geldiniz diyor, sizleri saygı ve muhabbetle selamlıyorum” sözleriyle konuşmasına başlayan Prof. Dr. Musa Atar, ülkemizdeki teknoloji fakülteleri hakkında bilgi verdi. “Teknoloji fakülteleri, mühendislik kavramına farklı bir bakış açısı getirdi” diyen Prof. Dr. Atar, çalıştayın verimli, başarılı ve yol gösterici sonuçlar getirmesini temenni etti.
Prof. Dr. Musa Atar’ın konuşmasının ardından, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Tezer konuşmasını gerçekleştirdi. Prof. Dr. Tezer, Gazi Üniversitesinin akreditasyon konusunda çok başarılı bir üniversite olduğunu ve beş yıl akreditasyon alan sayılı üniversitelerden biri olduğumuzu belirtti ve teşekkürlerini ve başarı dileklerini ileterek konuşmasını noktaladı.
“Teknoloji Fakültelerinde Akreditasyon: Süreçler, Deneyimler ve İyi Uygulamalar” Çalıştayı, Prof. Dr. Gürcü Koç’un kalite güvence sistemi hakkında yaptığı sunumla devam etti. Çalıştay katılımcılarını Gazi Üniversitesinde ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Prof. Dr. Koç, akreditasyonun neden gerekli olduğunu, kalite güvence sistemi ile ne yapmak istediklerini ve üniversitede bu konuda neler yapıldığını aktardı. Üniversitenin 2028 yılına kadar akredite olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Koç, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) logosuna sahip olmanın öneminin altını çizdi.
MÜDEK Genel Sekreteri Serhan Başer ise konuşmasında MÜDEK’in tarihçesi, işleyişi ve sağladığı katkılar hakkında bilgi verdi. MÜDEK’in amacını “daha iyi eğitilmiş ve daha nitelikli mühendisler yetiştirerek toplumun refahının ileri götürülmesini sağlamak” olarak açıklayan Başer, tüm katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.
Çalıştay; Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin deneyim paylaşımlarının ardından soru-cevap ve değerlendirme bölümleriyle sona erdi.